Termeni și condiții pentru studenți

Prezentul document stabilește Termenii și Condițiile de utilizare a website-ului nostru, www.yoolearn.ro (“Website-ul” sau ”Platforma”), pentru persoanele fizice care doresc să participe în calitate de cursanti la cursurile disponibile pe Website.

Continuarea accesării Website-ului (inclusiv crearea, utilizarea și menținerea unui cont de cursant) reprezintă acordul dumneavoastră cu privire la Termenii și Condițiile de mai jos. În măsura în care nu sunteți de acord cu aceștia, vă rugăm să nu utilizați Website-ul.

 

1. Introducere

Sip Home Study SRL, persoană juridică română cu sediul social în Bucuresti, str. Zarii nr.9, et.3, Sector 5, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J40/6400/2021, CUI 44072734, denumită în continuare “Operatorul”, este proprietarul Website-ului și facilitează accesul și posibilitatea persoanelor interesate, pe de o parte, de a se înscrie și participa la cursuri de pregătire în diverse domenii de interes, și pe de altă parte, de a organiza și preda astfel de cursuri de pregătire.

Astfel, prin intermediul Website-ului, Operatorul pune la dispoziție o platformă de cursuri live online prin intermediul căreia orice persoană interesată, dacă îndeplinește condițiile de mai jos, poate să își creeze un cont de cursant ori de profesor/trainer pe Platformă și să participe și/sau să organizeze și să predea cursuri pe Platformă.

Platforma oferă mijloacele tehnice necesare desfasurarii activitatii descrise mai sus.

Operatorul are astfel, exclusiv, rolul de a intermedia din punct de vedere tehnic relația dintre Cursanti și Profesori/Traineri pentru desfășurarea cursurilor pe Platformă, neavând atribuții în verificarea, pregătirea, stabilirea, garantarea valorii educaționale, controlul comportamentului si/sau al limbajului utilizat, ș.a.m.d. a cursurilor, profesorilor/trainerilor sau cursantilor.

Prezenții Termeni și Condiții se adresează tuturor utilizatorilor care accesează Website-ul și, după caz, își creează cont de cursant pe Platformă (“Utilizatorul”).

Prețul sesiunilor de curs este exprimat atât în lei, cât și în Credite YooLearn (denumite în continuare "Credite"), utilizabile în platformă, acestea putând fi achiziționate în orice moment de către Cursanți. Valoarea unui Credit este de 20 de lei. Operatorul își rezervă dreptul de a modifica valorea unui Credit YooLearn, notificând în prealabil Utilizatorul.

Utilizatorul poate accesa în orice moment Termenii și Condițiile, din linkul din subsolul paginii principale a Website-ului.

 

2. Crearea unui cont

Orice persoană interesată poate să își creeze cont de Cursant pe Website și să participe la cursurile oferite de profesori/traineri pe Platformă.

În vederea folosirii contului de Utilizator este nevoie de: o viteză de transfer a datelor optimă și stabilă a conexiunii la Internet; un dispozitiv funcțional cu acces la Internet (laptop, desktop computer, tabletă sau telefon).

De asemenea, recomandăm fie utilizarea Google Chrome sau Microsoft Edge ca browsere pentru accesarea Platformei.

Pentru aceasta, Utilizatorul trebuie să acceseze pagina de înregistrare pentru Cursanti, disponibilă pe Website, și să introducă numele, prenumele, adresa, data nașterii și parola aleasă. Utilizatorul este direct răspunzător pentru toate informațiile introduse pentru înregistrarea pe Platformă și declară că acestea sunt conforme cu realitatea.
În cazul minorilor de până la 14 ani, acestora le poate deschide contul de cursant unul dintre părinți/tutori, care va primi automat e-mail de confirmare a contului, imediat după transmiterea datelor de creare a contului. Părintele/tutorele trebuie să acceseze linkul primit prin e-mail, pentru confirmarea deschiderii contului de cursant.

În cazul minorilor de peste 14 ani, aceștia își pot deschide contul de cursant singuri, transmițând datele personale ale unuia dintre părinti/tutori, pentru confirmare. După ce transmite datele de creare a contului de Cursant, părintele/tutorele va primi automat e-mail de confirmare a contului. Părintele/tutorele trebuie să acceseze linkul primit prin e-mail, pentru confirmarea deschiderii contului de Cursant.

Crearea contului de Cursant se face în mod gratuit, fără costuri.

În măsura în care se constată că Utilizatorul minor și-a creat cont pe Website fără a se conforma regulilor de mai sus, Operatorul își rezervă dreptul de a bloca contul acestuia și a de a nu-i mai permite accesul la Platformă.

Este strict interzisă divulgarea de către Cursant a datelor de acces la cont oricăror terțe părți, utilizarea contului efectuându-se în mod exclusiv de către titularul contului și doar pentru scopuri personale și pentru care a fost creat, fiind interzisă utilizarea contului YooLearn în scopuri comerciale personale fără acordul scris al Operatorului.

Titularul contului trebuie să informeze Operatorul imediat ce ia la cunoștință despre folosirea contului său pe nedrept, în mod fraudulos etc.

De asemenea, Utilizatorul trebuie să se asigure că deține mijloacele tehnice necesare pentru desfășurarea sesiunii de curs pe tot parcursul acesteia, fără a există orice fel de întreruperi, de natură tehnică sau de orice altă natură, Operatorul nefiind răspunzător pentru problemele de natura tehnică ce nu au legătură cu funcționarea Platformei și/sau nu se află sub controlul său.

 

3. Gestionarea contului de Student. Acordarea de recenzii Trainerilor

Cursanții care au un cont confirmat pe Website pot să se înscrie și să participe la cursurile puse la dispoziție pe Platformă de către Profesori/Traineri.

După autentificarea în Platformă, Cursantul este de acord să furnizeze toate datele solicitate de Platformă pentru a-și completă profilul.

Pentru a putea stabili o întâlnire live online cu un profesor, Cursantul va trebui să viziteze profilul unui Profesor din lista Profesorilor disponibili pe platformă și apoi fie poate să inițieze o cerere de participare la o sesiune de curs cu acesta, fie poate să participe direct la una din sesiunile cu înscriere directă ale respectivului Profesor/Trainer, atât înscrierea cât și plată pentru acestea fiind posibile cel mai târziu cu 60 de minute înainte de oră programată de începere. Cererile de participare nerezolvate se vor anula automat în 7 zile.

Cursantul va putea putea trimite o solicitare pentru a sustine o sesiune initiala, gratuita, de cunoastere si evaluare, catre un Meditator. Un Cursant poate sustine cel mult o (1) sesiune gratuita cu acelasi  Meditator.

Platforma YooLearn folosește fusul orar al României, adică GMT + 2 ore sau UTC + 2 ore. Recomandăm utilizatorilor care folosesc Platforma în afara granițelor României să țina cont de acest aspect atunci când programează/participă la sesiunile de curs.

Cursanții au posibilitatea de a vedea statusul cererilor de participare la cursuri, sesiunile la care au participat sau pe cele următoare și totalul facturilor achitate, mesajele personale și de la sistem, precum și situația creditelor disponibile din Dashboardul Cursantului accesibil din contul deschis pe Website.

Pentru a putea participa efectiv la o sesiune creată de un profesor, este necesară efectuarea înainte de începerea sesiunii, a plății contravalorii acesteia, afișată în mod transparent pe Platformă. În cazul în care Cursantul nu finalizează efectuarea plății cel târziu cu 60 de minute înainte de oră programată de începere a sesiunii, acesta nu poate participa la sesiune.
Cursantul este de acord să primească, atât în cadrul Platformei cât și pe email, notificări de la Platformă, cum ar fi, dar fără a se limita la: notificări referitoare la ora de începere a unei sesiuni, notificări referitoare la necesitatea efectuării plății unei sesiuni, confirmări pentru efectuarea plăților, modificarea status-ului unei cereri de participare, etc.
De asemenea, pentru a putea participa la sesiunile de curs programate, Cursantul trebuie să pornească sesiunea, făcând click pe butonul Pornește sesiunea din secțiunea "Sesiuni" din Platformă. Acest buton devine activ după ce Profesorul a inițiat pornirea sesiunii de curs. Dacă butonul "Pornește sesiunea" nu apare după ce profesorul a pornit sesiunea, recomandăm apăsarea butonului "Refresh" ("Reîncărca pagină"), din meniul browser-ului.
Recomandăm Utilizatorului că înainte de începerea sesiunii să folosească funcția "Test audio/video" prin intermediul căreia se poate stabili dacă sunt întrunite condițiile optime de desfășurare a unei sesiuni.

Dacă profesorul nu pornește sesiunea în primele 15 minute începând cu ora de start programată, creditele plătite vor fi returnate integral.

După apăsarea butonului Pornește sesiunea, atât Profesorul cât și cursanții vor redirecționați către Clasa virtuală, în care se va desfășura sesiunea propriu-zisă.
În cadrul acestei Clase virtuale, participanții la sesiune pot utiliza diversele instrumente pentru că sesiunea de curs să se desfășoare în condiții optime.
Clasa virtuală se va închide fie automat la sfârșitul programat al sesiunii, fie atunci când este închisă de către Profesor.
După terminarea sesiunii, Cursantul are posibilitatea să acorde un rating profesorului/trainer-ului respectiv, precum și să-i trimită un mesaj cu opiniile personale referitoare la desfășurarea cursului. Rating-ul este acordat sub forma unor steluțe, de la minim 1 la maxim 5, și este anonim. În schimb, mesajul cu opiniile personale referitoare la desfășurarea cursului, este nominal și Profesorul poate vedea detaliile expeditorului.

Pentru a consulta evidența recenziilor acordate, Cursantul poate accesa secțiunea Review-urile mele, din Dashboardul Cursantului. Este interzisă trimiterea de recenzii defăimătoare, cu scop șicanator și/sau cu rea-credință, Operatorul rezervându-și dreptul de a lua măsurile care consideră că se impun pentru medierea unei astfel de situații.
Cursantii pot efectua modificări cu privire la unele date personale furnizate pe Platformă sau cu privire la domeniile de interes, prin accesarea secțiunii Profil, disponibilă în contul Cursantului de pe Website.

Utilizatorul poate solicita stergerea contului accesand formularul din sectiunea Profil/ Setari/ Cont/ Sterge contul. Stergerea efectiva a contului de catre Operator se va realiza in cel mai scurt timp posibil, maximum 30 de zile de la data trimiterii solicitatarii.

 

4. Codul de conduită al Studenților

Cursantul trebuie să folosească contul deschis pe Website în conformitate cu legile în vigoare și prezentul document de Termeni și Condiții.

Este interzisă utilizarea contului de cursant în scopuri comerciale și este interzisă participarea la cursuri alături de alte persoane utilizând un singur cont.

Atunci când participă la cursuri, Cursantul se obligă să poarte o ținută vestimentară decentă și să aibă o conduită respectuoasă față de Profesor/Trainer și ceilalți participanți la curs. Sunt interzise jignirile, amenințările și orice alte comportamente similare, care vor fi sancționate corespunzător de către Operator. De asemenea, Cursantul își asumă obligația de a alege un loc potrivit din punct de vedere al fundalului cât și din punct de vedere al zgomotului, pentru desfășurarea în bune condiții a sesiunii de curs.

Cursanții iși asumă responsabilitatea de a fi respectuoși și de a arăta respect tuturor participanților la sesiunile susținute pe YooLearn, indiferent de etnie, vârstă, sex, religie etc.

Este interzisă cererea sau transmiterea de informații personale, precum datele bancare, detalii de pe cardul bancar, etc.

Sunt interzise limbajul obscen sub orice formă, discriminarea, comunicarea și comentariile cu tentă ilegală (xenofobie, rasism, materiale erotice, pornografice, droguri, arme, subiecte sensibile precum politica sau religia, etc.).

Este interzisă reclama mascată sau directă. Este interzisă promovarea de produse, servicii și materiale fără acordul scris al reprezentantilor platformei YooLearn.

De asemenea este interzisă transmiterea prin intermediul secțiunilor de mesagerie sau chat din Platformă, a link-urilor virusate sau a link-urilor care duc spre website-uri care au conținut ilegal sau nepermis minorilor.

Este interzisă promovarea altor canale, platforme sau website-uri care promovează servicii și produse similare cu cele ale platformei YooLearn.

Nu este permisă transmiterea/schimbul de date de contact precum telefon, email, nume de profil de social media sau adresă intre Meditator si/sau Cursanți, prin intermediul facilitatilor oferite de Platforma.

Operatorul isi rezerva dreptul de a verifica continutul datelor afisate in/ transmise prin intermediul Platformei.

Nu este permisă efectuarea plăților pentru sesiunile susținute pe Platformă, către profesori întâlniți pe YooLearn, altfel decât prin Platformă. De asemenea, este interzisă desfașurarea în afara platformei a unor sesiuni de curs fizice sau online cu un Profesor sau Meditator întâlnit în platforma YooLearn.

Este interzisă folosirea Platformei pentru orice alte scopuri în afara acelora de a susține sesiuni de curs live online de pregătire.

Este interzisă înregistrarea audio și/sau video a cursului de către cursant. În cazul în care Cursantul nu se conformează, Operatorul își rezervă dreptul de a bloca accesul Cursantului la Platformă și orice sumă de bani plătită de Cursant aferentă acelui curs nu va fi restituită acestuia din urmă. În măsura în care Cursantul înregistrează audio și/sau video cursul, acesta devine operator de date personale, în sensul legislației din domeniul prelucrării datelor personale, fiind unic răspunzător pentru accesul, transmiterea, divulgarea ș.a.m.d. a înregistrării respective.

De asemenea, este interzisa folosirea Platformei pentru orice alte scopuri în afara acelora de a susține sesiuni de curs live online cu profesorii/trainerii la care cursantul este programat.

În măsura în care Operatorul constată nerespectarea de către Cursant a regulilor/condițiilor mai sus menționate, Operatorul își rezervă dreptul de a bloca contul acestuia și de a nu-i permite accesarea Platformei pe viitor, precum și de a luă orice alte măsuri pe care le consideră necesare pentru acoperirea prejudiciilor și soluționarea situației constatate.

 

5. Prelucrarea datelor personale

Pentru mai multe detalii referitoare la activitățile de prelucrare a datelor personale de către Operator, atunci când se deschid conturi pe Platformă, se organizează și se participă la cursuri, se poate consulta Politica de prelucrare a datelor personale disponibilă pe Website.

 

6. Mecanismul de efectuare a plăților

Meditatorul are libertatea de a stabili tariful (prețul) pentru cursurile desfășurate, în condiții de egalitate și nediscriminare pentru participanții la acestea, în funcție de voință proprie, nivelul de experiență și gradul de dificultate al cursului respectiv.

Aceste prețuri, sunt afișate în mod transparent pe pagina de profil a fiecărui profesor. Pentru a putea participa la o sesiune de curs, Cursantul programat trebuie să achite în prealabil contravaloarea acesteia în Credite. Contravaloarea unei sesiuni este exprimată atât în Credite, cât și în lei. Cursantul are posibilitatea să achiziționeze în orice moment Credite din Platformă, apăsând butonul cu pictogramă unui portofel, din partea de sus a ecranului.

În momentul achiziționării de Credite, cursantul său părintele/tutorele acestuia este de acord și autorizează Operatorul să retragă suma de bani aferentă valorii Creditelor cumpărate pentru a fi utilizate în Platformă, din contul bancar al Cursantului, respectiv al părintelui/tutorelui.

Valoarea unui Credit este de 20 de lei. Creditele neutilizate au o valabilitate de 12 luni (365 de zile) de la data ultimei achiziții de credite efectuată de către Cursant - denumită în continuare Perioadă de valabilitate. Cursantul va putea oricând în timpul Perioadei de valabilitate să solicite returnarea contravalorii tuturor Creditelor neutilizate. Nu se poate efectua returnarea unei fracții din totalul creditelor aflate în contul Cursantului, se va returna contravaloarea tuturor creditelor aflate în contul Utilizatorului la momentul procesării cererii.
După expirarea Perioadei de valabilitate, Creditele neutilizate vor deveni proprietatea Operatorului, iar începând cu a 366-a zi de la ultima achiziție, Operatorul va emite cursantului o factură fiscală reprezentând contravaloarea creditelor achiziționate.

Cursantul este obligat să furnizeze o metodă de plată electronică autorizată și care beneficiază de disponibilități bănești. În măsura în care nu există fonduri suficiente în vederea achiziționării de Credite, tranzacția va fi refuzată.

În urmă achiziționării Creditelor în Platformă, Cursantului i se va emite o factură nefiscala de decontare pentru contravaloarea Creditelor cumpărate.

În urma alocării cursantului la o sesiune de curs, fie de către profesor/trainer, fie în urma înscrierii directe, acesta va fi notificat cu privire la necesitatea achitării contravalorii cursului din Creditele sale disponibile.

În cel mai scurt timp după finalizarea sesiunii, Cursantului i se va emite în mod automat, de către Platformă, o factură fiscală de la și în numele societății comerciale înregistrată de profesorul care a susținut sesiunea. Aceasta va conține contravaloarea în lei a creditelor consumate în sesiunea respectivă.

Contravaloarea sumelor facturate în urmă modificării statusului sesiunii de curs online în "închis" nu va fi returnată de către Operator, acesta având, în mod exclusiv, rolul de a intermedia din punct de vedere tehnic relația dintre Cursanți și Profesori/Traineri pentru desfășurarea cursurilor pe Platformă, neavând atribuții în verificarea, pregătirea, stabilirea, garantarea valorii educaționale, controlul comportamentului și/sau al limbajului utilizat, ș.a.m.d. a cursurilor, profesorilor/trainerilor sau cursanților.

Într-o sesiune de curs, tarifarea se face pentru intervale de 30 de minute, după ce profesorul a pornit sesiunea, în funcție de timpul petrecut în aceasta, astfel:

  • Dacă sesiunea este pornită și Cursantul nu se prezintă în primele 15 minute de la ora de pornirii sesiunii, profesorul are dreptul să închidă sesiunea, iar din cauza faptului că nu a anulat în prealabil participarea la sesiune, Cursantului i se va factură contravaloarea a 30 de minute. Aceeași tarifare se va aplică și în cazul în care Cursantul petrece în sesiune un timp mai mic de 15 minute.
  • Dacă profesorul pornește sesiunea, dar timpul petrecut de profesor în sesiune este mai mic de 15 minute, Cursantului i se vor returna Creditele plătite, acestea putând fi utilizate pentru sesiuni viitoare.
  • În toate celelalte cazuri, tarifarea se va face pentru intervale de 30 de minute petrecute în sesiune, calculate prin rotunjirea în plus sau în minus, după caz, a timpului total petrecut în sesiune. De exemplu: dacă timpul petrecut în sesiune este de 1ora și 45 de minute, vor fi tarifate 4 (patru) intervale de 30 de minute, respectiv 2 ore, iar dacă timpul petrecut în sesiune este de 1 oră și 44 de minute, vor fi tarifate 3 (trei) intervale de 30 de minute, respectiv 1,5 ore.

 

7. Mecanismul de anulare a sesiunilor de curs programate

Cursantul poate anula participarea la o sesiune de curs la care este programat, indiferent dacă aceasta este plătită sau nu, cu până la 60 de minute înainte de oră programată de începere a acesteia, iar creditele plătite pentru sesiunea respctiva i se vor returna.

Dacă un cursant nu participă/nu se prezintă la o sesiune de curs fără a o anula, indiferent de motiv, acestuia i se va percepe contravaloarea a 30 de minute raportată la costul total al sesiunii, în situația în care Profesorul se prezintă la această sesiune și va rămâne activ cel puțin 15 minute.

Meditatorul poate anula, în funcție de voință proprie, participarea oricărui cursant înscris la una din sesiunile sale, în condițiile în care acel cursant nu a efectuat încă plată pentru sesiunea respectivă. Dacă plată este efectuată, Meditatorul nu mai poate anula participarea cursantului.

De asemenea, Meditatorul poate anula o sesiune de curs programată, cu maxim 120 de minute înainte de oră programată de începere a acesteia, iar dacă la această sesiune există participanți care au plătit, acestora li se vor returna integral creditele plătite, în urmă anulării sesiunii.

Ulterior cursantul poate stabili cu profesorul programarea unei noi sesiuni. În toate cazurile de mai sus, da fără a se limita la acestea, Operatorul își rezervă dreptul de a contacta atât meditatorul cât și cursantul pentru a investiga situația și a stabili măsurile care consideră că se impun.

 

8. Limitări de răspundere

Operatorul nu este răspunzător de conținutul cursurilor organizate și desfășurate de meditatori și nu își asumă ori garantează în niciun fel valoarea academică, educațională sau de altă natură a acestora. De asemenea, Operatorul nu își asumă răspunderea și nu garantează un anumit nivel al rezultatelor obținute de Cursant la diverse examene sau teste pe care le-ar susține la materiile pentru care a participat la sesiuni de curs în Platformă. Cursantul este de acord să participe la sesiunile disponibile pe Website pe propria răspundere.

Totodată, Operatorul nu își asumă verificarea și controlarea sesiunilor organizate și desfășurate de meditatori, neputând fi ținut responsabil pentru conținutul sesiunilor de curs, pentru informațiilor divulgate și împărtășite de către și între părți pe parcursul sesiunilor de curs. În cazul oricăror sesizări aduse la cunoștința Operatorului, acesta va investiga situația sesizată în măsura posibilităților sale limitate și va lua toate măsurile care consideră că se impun.
Studentul înțelege că, în măsura în care acesta va aduce prejudicii Operatorului, Platformei și/sau Profesorului/Trainerului prin comportametul său neconform, va fi obligat la plata despăgubirilor necesare.

Din rațiuni de mentenanță și actualizare tehnică a Website-ului, este posibil ca, din când în când, acesta să nu funcționeze sau să fie întrerupt temporar. Operatorul nu își asumă răspunderea pentru aceste întreruperi și nici pentru orice prejudicii, directe sau indirecte, produse de astfel de întreruperi. În măsura în care este posibil, Operatorul va informă în timp util Studentul cu privire la operațiunile de întreținere/mentenanță planificate și care ar genera întreruperi în funcționarea Platformei.

 

9. Legea aplicabilă. Actualizarea Termenilor și Condițiilor

Utilizarea Website-ului, înscrierea pe Platformă, organizarea și participarea la cursuri precum și acești Termeni și Condiții se supun legii române.
În cazul oricărui litigiu, acesta va fi soluționat de instanțele competente material din Bucuresti.
Termenii și Condițiile pot fi modificate oricând de către Operator, intrând în vigoare de la data afișării versiunii actualizate pe Website. În acest sens toți utilizatorii vor fi informați despre schimbările survenite prin transmiterea unui email, urmând că la momentul autentificării să își exprime acordul cu privire la nouă versiune a Termenilor și Condițiilor.

 

10. Reclamații

Reclamații privitoare la utilizarea Website-ului de către Studenți pot fi transmise pe adresa de e-mail a Operatorului [email protected].

Despre modul în care a fost soluționată reclamația, reclamantul va fi anunțat pe calea aleasă de acesta, telefonic sau prin intermediul e-mail-ului la adresa indicată de acesta.