Ce să faci dacă te simți intimidat la școală

27-01-2024 Dezvoltare personala
intimidare la scoala - bully

Școala se poate dovedi a fi un loc destul de intimidant pentru elevi, mai ales pentru cei introvertiți. Există multe provocări prin care elevii trebuie să treacă și care pot părea imposibil de rezolvat.

Vestea bună este că există câteva strategii la care poți apela pentru a depăși aceste sentimente sau momente dificile din viața de elev. În acest fel te vei simți mai confortabil în mediul școlar.

Dacă simți nevoia să vorbești cu un specialist despre provocările întâmpinate la școală, YooLearn este locul potrivit pentru tine. Pe platforma noastră educațională, găsești o varietate de profesori pregătiți să te sprijine, oferindu-ți un mediu confortabil unde poți aprofunda diverse subiecte și aborda orice dificultăți întâmpini în învățare.

Acceptă-ți personalitatea

Un aspect fundamental în dezvoltarea unui sentiment de încredere în sine este pur și simplu acceptarea de sine. În acest fel, vei putea gestiona cu succes situațiile în care nu te simți confortabil. Să explorăm mai detaliat importanța acestei abordări și cum poți să îți valorizezi calitățile:

 1. Acceptă ideea de unicitate a fiecărei personalități
 2. Dezvoltă-ți capacitatea de a asculta și de a gândi profund 
 3. Timpul petrecut singur se poate dovedi valoros. Învață să îți apreciezi momentele de singurătate și să te descoperi pe tine. 
 4. Construiește relații puține, dar autentice

 

Fiecare persoană este unică și aduce cu sine o personalitate distinctă. Este esențial să accepți faptul că ești o persoană mai retrasă. Acceptarea faptului că ești introvertit înseamnă să recunoști și să îmbrățișezi această parte a identității tale.

Într-o societate adesea dominată de zgomot și de interacțiuni rapide, calitățile introvertite, cum ar fi abilitatea de a asculta cu atenție și de a 

gândi profund, reprezintă resurse valoroase. Introversia nu înseamnă doar o retragere din lume, ci o implicare mai profundă în propriile gânduri. Această capacitate de a reflecta poate aduce soluții creative la problemele întâlnite.

 

Găsește prieteni cu interese comune

Găsirea prietenilor cu interese comune reprezintă un mod eficient de a construi relații autentice și de a te simți mai conectat în mediul școlar. Iată câteva idei despre cum poți să te implici în activități care să îți pună în contact cu colegi care împărtășesc aceleași pasiuni:

 • Identifică-ți pasiunile
 • Participă la evenimente si înscrie-te în cluburi școlare
 • Explorează opțiuni în afara școlii
 • Participă la evenimente sociale
 • Folosește-te de resursele online
 • Fii deschis la noi experiențe
 • Implică-te activ

Începe prin a te gândi la ceea ce te pasionează cu adevărat. Poate că ai un interes de lungă durată pentru literatură, științe, arte, sport sau orice alt domeniu. Identificarea pasiunilor tale te va ajuta să îți îndrepți atenția către activitățile potrivite pentru tine.

Multe școli oferă o varietate de cluburi și grupuri de interes pentru elevi. Dacă ești pasionat de citit, poți să te alături unui club de carte. Dacă iubești științele, există adesea cluburi de științe sau competiții academice. Participarea la astfel de cluburi îți oferă o șansă excelentă de a cunoaște oameni cu interese similare.

Explorează opțiuni în afara școlii

În funcție de orașul sau comunitatea în care trăiești, există adesea activități extra curriculare disponibile care s-ar putea să îți placă. Poți să te înscrii într-un club sportiv, să participi la ateliere artistice, la maratoane sportive sau să te alături unor organizații. Aceste activități îți pot oferi șansa de a întâlni oameni noi în afara contextului școlar obișnuit.

Există numeroase platforme online care facilitează conectarea cu oameni cu interese similare. Noi suntem una dintre acele platforme. Dacă ești pasionat de anumite subiecte sau activități, poți să apelezi la unii dintre profesorii noștri pentru a aprofunda:

În timp ce îți cauți prieteni cu interese comune, fii deschis la noi experiențe și la cunoașterea unor persoane cu diverse interese. Poate că vei descoperi noi pasiuni sau vei dezvolta prietenii care îți vor oferi perspective unice. 

Creează relații de calitate

Atunci când te axezi pe construirea unor relații de calitate cu oamenii din jurul tău, prioritatea ta este să te conectezi cu persoanele respective. De asemenea este important să alegi să socializezi repetate cu persoane în care ai încredere și cu care te simți confortabil. Acestea pot fi persoane care îți înțeleg personalitatea introvertită și te acceptă așa cum ești, cum ar fi profesori sau colegi.

Este important să ai prieteni apropiați, mai ales la școală. Acest lucru îți va conferi mai multă încredere și te va ajuta să treci mai ușor peste emoții. Oamenii sunt ființe sociale, astfel că avem nevoie de prieteni și de oameni u care să comunicăm.

 

Alege YooLearn pentru o experiență educațională pozitivă

Este important să nu te simți intimidat la școală. Acest lucru contribuie la o experiență mult mai bună și te poate ajuta să dai mai mult randament. Succesul tău academic depinde de multe ori de confortul pe care îl simți. Dacă ai nevoie de ajutor să nu te mai simți intimidat, poți cere ajutorul părinților, al profesorilor sau chiar al colegilor.

Prin abordarea noastră modernă și resursele variate, YooLearn poate să devină un partener valoros în călătoria ta de învățare. Nu trebuie decât să apelezi la profesorii înscriși pe platforma noastră. Ei sunt de încredere și vor crea un mediu în care te vei simți confortabil.