Cum ne creștem stima de sine în timpul anilor de liceu

02-02-2024 Dezvoltare personala
stima de sine

Anii de liceu se pot dovedi a fi o perioadă intensă pentru orice școlar. Este o perioadă grea mai ales pentru elevii cu stimă de sine scăzută. Iar această stimă de sine poate fi îmbunătățită prin diverse metode.

Spre exemplu, dacă nu ești bun la matematică, un lucru care ajută stima și oferă încredere de sine sunt meditatii matematica. Cu cât te pricepi mai bine la o anumită materie, cu atât te vei simți mai încrezător în propriile cunoștințe și puteri. 

Pe YooLearn găsești profesori pricepuți. Pe platforma noastră educațională poți studia materii școlare, cursuri recreaționale și cursuri de dezvoltare personală.

 

Autocunoașterea: descoperă-ți pasiunile și interesele

Un prim pas în construirea stimei de sine este autocunoașterea. În anii de liceu, intri în contact cu diverse domenii academice și extra-curriculare. Explorează-le pe toate și descoperă-ți pasiunile și interesele. Aflând ce te entuziasmează, vei începe să-ți construiești o identitate solidă și să dezvolți încrederea în propriile tale calități.

Câteva sfaturi practice care te-ar putea ajuta:

 1. Înscrie-te la diverse cluburi sau meditatii online pentru a-ți testa interesele.
 2. Participă la workshop-uri și conferințe care acoperă diferite domenii pentru a-ți lărgi orizonturile.
 3. Explorează cărți, filme, muzică și alte forme de artă pentru a-ți descoperi preferințele.
 4. Înscrie-te la un curs de dezvoltare personala pe YooLearn

 

Crește-ți stima de sine studiind intens 

Stăpânirea unei materii reprezintă, într-adevăr, unul dintre factorii care pot contribui semnificativ la dezvoltarea și consolidarea stimei de sine. Acest aspect are implicații atât în contextul academic, cât și în cel personal și profesional. 

Stăpânirea unei materii aduce cu sine succes în domeniul academic. Obținerea notelor bune și înțelegerea profundă a unui subiect consolidează încrederea în abilitățile proprii. Elevii care demonstrează că stăpânesc materii precum matematica, literatura sau științele, de exemplu, au șansa de a se mândri cu performanțele lor.

Pe YooLearn poți opta pentru mediații la materii școlare precum:

 • Psihologie
 • Limba Germană
 • Chimie
 • Filosofie
 • Logică
 • Limba Engleză
 • Limba Franceză
 • Matematică
 • Limba Română
 • Sociologie

 

Sfaturi practice pentru stabilirea și atingerea obiectivelor

Atunci când vine vorba de stabilirea obiectivelor, începe cu pași mici.  Păstrează un jurnal de obiective și reușite: Un jurnal devine un partener de încredere în călătoria ta personală. Notează-ți obiectivele zilnice, săptămânale sau lunare și, la sfârșitul perioadei, analizează reușite tale. Acest exercițiu nu numai că îți oferă o perspectivă asupra progresului, dar devine și o sursă de inspirație în momentele dificile.

Calea către dezvoltare nu este întotdeauna lină. Implicarea în activități care te provoacă și te scot din zona ta de confort poate fi extrem de benefică. Fie că este vorba de a participa la o competiție, de a susține un discurs public sau de a încerca o nouă activitate artistică, aceste experiențe te ajută să îți dezvolți abilitățile și să dobândești încredere în propriile tale capacități.

 

De ce este importantă stima de sine?

Aceasta este asociată cu perseverența și dorința de a atinge obiectivele personale și profesionale. Persoanele cu o imagine pozitivă despre sine tind să fie mai motivați și să depună eforturi suplimentare pentru a-și atinge scopurile.

Stima de sine influențează modul în care ne raportăm la ceilalți și cum permitem altora să ne influențeze. O stima de sine sănătoasă ne ajută să stabilim și să menținem relații sănătoase, bazate pe respect reciproc și comunicare eficientă.

 

Alege YooLearn pentru a avea mai multă încredere în tine

Încrederea de sine este esențială pentru experiențe cât mai frumoase în timpul anilor liceu. Nu lăsa gândurile negative să își pună amprenta pe această perioadă din viața ta.

Echipa noastră îți oferă posibilitatea de a aprofunda anumite subiecte pentru a avea mai multă încredere în propriile tale forțe. Cu siguranță ești o persoană capabilă să mute munții din loc. Trebuie doar să crezi și tu același lucru despre tine!