De la școala gimnazială la liceu: Ce schimbări să aștepți?

25-10-2023 Dezvoltare personala
de la școala gimnazială la liceu: ce schimbări să aștepți?

După ani de învățare la școala gimnazială, te așteaptă o nouă aventură: liceul. Trecerea aceasta, de la școala gimnazială la liceu, aduce pentru elevii sârguincioși folosirea frecventă a platformelor de cursuri online precum YooLearn. Este mult mai ușor să faci pregătire pentru materiile școlare pentru care vei da examen, folosind o platformă care îți oferă acces la profesori din toată țara.

 

Schimbarea mediului și a rutinei

Când începi liceul, o să observi că lucrurile se schimbă, de la mediul în care înveți sau felul în care îți organizezi ziua. Un lucru pe care o să îl remarci e faptul că o să înveți într-un alt loc. Poate o să ai o clădire mai mare sau mai multe clădiri unde se țin cursurile. La început, s-ar putea să nu știi bine unde sunt toate sălile de clasă, dar o să înveți repede.

Totodată, programul o să fie puțin diferit. Poate o să începi școala mai târziu sau o să ai pauze mai lungi între ore. Asta poate fi util pentru că o să poți să te organizezi mai bine. Dacă îți place să faci activități extracurriculare, vei avea mai mult timp să te implici în ele.

 

Explorează cunoștințe noi la un click distanță

În timp ce navighezi prin această tranziție, să nu uiți că poți să te bazezi pe sprijinul profesorilor și colegilor tăi. Ei sunt acolo pentru a te ajuta să înțelegi subiectele dificile și să te îndrume în alegerea cursurilor care ți se potrivesc cel mai bine. De asemenea, poți să explorezi și opțiunile pe care le oferă profesorii de pe YooLearn pentru învățare, aceasta fiind o platformă de cursuri live online.

Alege cursurile care te pasionează și explorează tot ceea ce liceul are de oferit. Adu-ți aminte că ești capabil să înfrunți provocările și să crești în această etapă importantă a vieții tale!

 

Cum să-ți gestionezi timpul?

Odată ce treci la liceu, vei descoperi că gestionarea timpului și asumarea responsabilității personale devin mai importante ca niciodată. Liceul vine cu mai multă libertate, dar și cu mai multă responsabilitate în ceea ce privește studiul:

 • Trebuie să îți asumi responsabilitatea pentru completarea temelor la timp, pentru a studia pentru teste și pentru a participa activ la ore.
 • Stabilește-ți obiective clare pe termen scurt și lung pentru a te menține motivat și concentrat.
 • Este important să îți amintești că gestionarea timpului și responsabilitatea personală sunt abilități care se dezvoltă treptat. Nu te descuraja dacă nu reușești perfect de la început.

 

De-a lungul acestei tranziiții, vei experimenta o diversificare a metodelor de predare. Pe lângă lecțiile tradiționale, vei putea participa și la sesiuni de lecții online pentru a te asigura că ții pasul cu tot ce se predă la liceu și că ințelegi materia.

Un alt aspect important al platformelor de meditații online precum YooLearn este interacțiunea cu profesorii și colegii. Mediul online îți permite să discuți și să colaborezi cu colegii tăi într-un spațiu virtual, să pui întrebări și să obții clarificări chiar. Astfel, făcand meditatii online poți să aprofundezi ceea ce înveți fizic la liceu.

 

Vei explora o diversitate de materii

Liceul îți oferă șansa de a studia materii legate de nișa pe care dorești să te specializezi. Alege ce îți place și nu ezita să ceri ajutor dacă ai nevoie. Perioada aceasta te va ajuta să te dezvolți și să înveți lucruri importante. Câteva dintre materiile pe care le poți studia sunt:

 

 1. Logică
 2. Economie
 3. Sociologie
 4. Istorie
 5. Chimie
 6. Fizică
 7. Matematică
 8. Limba română
 9. Limbile străine
 10. Informatică

 

Ce provocări aduce în plus liceul

Ce schimbări ar trebui să aștepți când treci de la școala gimnazială la liceu? Ei bine, să începem cu mediul. O să descoperi un spațiu nou, săli de clasă diferite și o să te obișnuiești cu noul orar, care poate fi mai flexibil. Cursurile o să fie și ele diferite. O să ai mai multe opțiuni, poți să alegi materii care îți plac și care sunt relevante pentru ceea ce vrei să înveți în viitor.

În acest context, cursurile online devin tot mai relevante. În liceu, totul se transformă și sesiunile de pregătire pe cont propriu devin esențiale. Integrarea tehnologiei facilitează în felul în care studiem aduce cu sine multe beneficii. În plus, folosind platforme de cursuri online precum YooLearn, elevii au acces la materii diverse și la profesori cu experiență, care îi ajută să-și completeze cunoștințele.