Ghidul părintelui pentru reînceperea anului școlar

08-11-2023 Dezvoltare personala
ghidul părintelui pentru reînceperea anului școlar

Când vara își ia rămas bun și zilele devin mai puțin însorite, se apropie momentul reînceperii școlii. Pentru părinți, această perioadă marchează o tranziție importantă. Trebuie să fii sigur că micuții tăi sunt pregătiți pentru a începe un nou an plin de învățare și provocări. Acest ghid are menirea de a-ți oferi sprijin și sfaturi practice pentru a face trecerea către noul an școlar cât mai lină.

Fie că este vorba despre primul an de școală al copiilor sau aveți deja experiență din anii trecuți, acest ghid își propune să fie un prieten de încredere pentru tine.

Pentru a vă pregăti pentru noul început, poți să accesezi platforma YooLearn pentru cursuri online adaptate vârstei și nivelului de învățare al copiilor tăi, care să le ofere materiale educaționale captivante și să-i pregătească pentru noile provocări școlare. Astfel, vei putea completa pregătirea lor cu resurse moderne și interactive.

 

Crearea unei rutine pentru noul an școlar

Pentru a face tranziția către noul an școlar mai ușoară este important să stabilești o rutină zilnică eficientă. Începe cu programul de dimineață și seară. Iată câteva sfaturi utile pe care le poți aplica:

 • Oferă-i un mic dejun sănătos și hrănitor pentru a-i da copilului energie pentru întreaga zi.
 • Planifică pauze scurte pentru ca micuțul tău să se poată relaxa. Aceste pauze îi permit să se distreze pentru câteva momente și apoi să se concentreze mai bine.
 • Folosește platforme educaționale online: Accesează platforma online YooLearn special creată pentru copii unde găsești profesori de peste tot din țară care oferă lectii online.
 • Seara, creează o rutină liniștită pentru a pregăti copilul pentru somn.
 • Când vine vorba de învățat ceva nou, găsește un moment al zilei când copilul este mai concentrat.

O rutină zilnică eficientă aduce ordine în viața copilului tău. Prin stabilirea unor obiceiuri regulate pentru dimineți și seri, îl ajuți să fie mai organizat și să se simtă pregătit pentru noul an școlar.

Pe lângă aspectele academice, o rutină bine pusă la punct înseamnă și un echilibru sănătos între școală, activitățile extra curriculare și timpul liber. Copiii învață să-și structureze ziua și să-și acorde timp pentru odihnă și relaxare, elemente esențiale pentru un proces de învățare eficient.

Mai târziu, când va veni momentul să facă meditatii pentru a se pregăti de examenele de final de ciclu de studiu, această rutină îi va oferi un avantaj copilului tău. Acestuia îi va fi mult mai ușor să se organizeze pentru a avea timp și energie pentru tot ce dorește să realizeze.

 

Care sunt lucrurile esențiale de cumpărat pentru școală?

Să începem cu lucrurile pentru școală, un pas esențial în pregătirea pentru noul an. E timpul să cumperi lucrurile necesare, cum ar fi ghiozdanele, caietele, creioanele și multe altele. Cu puțină planificare, vei putea să faci cumpărăturile fără stres.

Ghiozdanul este un element important pe lista de cumpărături. Alege unul care să fie potrivit înălțimii copilului și să aibă suficient spațiu pentru cărți și caiete. Asigură-te că bretelele sunt confortabile și că spatele ghiozdanului este căptușit pentru a nu obosi copilul în timpul zilei.

În timpul cumpărăturilor, permite copilului să-și aleagă câteva lucruri pe placul lui. Poate avea preferințe legate de culori sau modele, și astfel se va simți mai entuziasmat pentru școală. Implicarea lui în cumpărături îl învață și despre responsabilitate și administrarea resurselor. Cumpărăturile pentru școală pot fi pline de distracție și învățare. Planificarea, alegerea între cumpărăturile online și cele în magazine și implicarea copilului sunt pași importanți.

 

Gestionarea stresului și a emoțiilor la începutul școlii

E important ca un copil să învețe cum să gestioneze stresul și să își înțeleagă emoțiile. Vom împărtăși câteva lucruri simple pe care le puteți face împreună pentru a face acest lucru.

 • Primul pas este să vorbești cu copilul tău despre ce simte. Ascultă-l fără să îl judeci.
 • Ajută-l să învețe să numească emoțiile pe care le simte.
 • Învață-l tehnici simple de relaxare, cum ar fi să respire adânc sau să se concentreze asupra lucrurilor frumoase.
 • Căutați activități care îl fac să se simtă bine și relaxat. Pot fi coloratul, cititul sau chiar  o plimbare în parc.
 • Învață-l să găsească soluții la probleme.
 • Spune-i că este în regulă să aibă zile mai dificile sau să facă greșeli.

 

Să înceapă o nouă călătorie educațională!

Îți recomandăm să profiți de platforma YooLearn pentru a continua să susții educația copilului tău. Cu resurse variate și adaptate fiecărei nevoi, YooLearn poate fi un partener valoros în călătoria de dezvoltare a copilului tău.

Profesorii de pe YooLearn oferă o gamă bogată de instrumente pentru a sprijini dezvoltarea continuă a elevilor. Te încurajăm să explorezi avantajele pe care YooLearn le poate aduce în procesul de învățare. Cu pasiune și implicare, veți putea construi împreună un viitor luminos, plin de succes și realizări academice.